Deze één jaar durende opleiding tot zadelpasser is opgedeeld in vier periodes van ieder tien weken. Elke periode worden er twee modules behandeld. In totaal zijn er dus acht modules; Paard, Ruiter, Zadelpassen Theorie, Reparaties, Zadelpassen Praktijk, Vullen en Ondernemerschap. Tot slot worden er diverse stages gevolgd.
Blended learning
Voor de opleiding tot zadelpasser kiezen we voor verschillende vormen van onderwijs; Blended Learning. De vaardigheden die je nodig hebt om een goede zadelpasser te worden leer je vanzelfsprekend in de praktijk. Om te zorgen dat we onze praktijkdagen efficiënt benutten en we de benodigde diepgang kunnen garanderen, maken we gebruik van online lessen en zelfstudie ter voorbereiding op de praktijk. Het zelfstudiemateriaal kun je in je eigen tijd en tempo doornemen middels ons e-learningplatform. Zo kun je flexibel studeren op de manier die het beste bij jou past.
Praktijkdagen
Praktijkdagen zijn een essentieel onderdeel van de opleiding: zadelpassen is tenslotte een praktisch vak, waarvoor je vooral veel meters moet maken. Tijdens de praktijkdagen gaan we daarom intensief met elkaar aan de slag en is het belangrijk dat je de vooraf aangegeven zelfstudie goed hebt doorgenomen. In iedere periode zijn er een aantal dagen dat je naar onze praktijklocatie komt in het Brabantse Berlicum. Soms is dat één dag, soms twee dagen maar af en toe ook een hele midweek zodat we een echte ‘deep dive’ in de praktijk kunnen maken.
Stage
Stages zijn een belangrijk middel om ervaring op te doen in het werkveld. In periode twee voer je daarom twee dagen stage uit bij een dierfysiotherapeut. Zo ontstaat een goed inzicht in de werkzaamheden van een fysiotherapeut en waar deze van toegevoegde waarde kan zijn in je werk als zadelspecialist. In periode drie, doorlopend in periode vier worden er tenminste vier stagedagen uitgevoerd bij een collega-zadelpasser. Zo maak je kennis met het werkveld, doe je ervaring op in de praktijk en maakt kennis met verschillende klanttypes.