Waar de theorie stopt, gaan wij verder
Samen met ons team van hippische specialisten hebben we gekeken naar waar we nóg meer het verschil kunnen maken. Welke kennis en vaardigheden kunnen bestaande zadelpassers nog verder aanscherpen om met ons vakgebied next level te gaan? Welke inzichten hebben we door de jaren heen opgedaan, die we nog onvoldoende implementeren in het dagelijkse werk? Hoe kunnen zadelpassers zich nog verder onderscheiden en specialiseren? Het antwoord op deze vragen is de rode draad in ons traject tot Advanced Equine Saddlefitting Specialist. Omdat we geloven dat het nóg beter kan, zodat we nog meer het verschil kunnen maken in paardenwelzijn. Nu, én in de toekomst.
Ruiter
Zo gaan we onder andere dieper in op de ruiter. In onze ogen is dit een deel van de puzzel die jarenlang ernstig is onderschat in de oude maar zeker ook huidige manier van opleiden. Simpelweg omdat we er vanuit gaan dat de ruiter zichzelf wel redt en prima kan aangeven wat hij of zij nodig heeft. De ervaring leert ons echter dat de ruiter vaak niet genoeg weet of onder woorden kan brengen wat hij of zij nodig heeft en zichzelf daarmee enorm tekort doet. Ook weten we dat de ruiter een enorme invloed heeft op de compensatiestrategieën van het paard en het eventuele scheef gaan van het zadel. Goed zadelpassen is het creëren van de ultieme drie-eenheid tussen paard, ruiter en zadel. Onder de bezielende leiding van Saskia Heijkants gaan we verder dan het ideale theoretische plaatje. De praktijk wijst immers uit dat weinig ruiters in staat zijn om aan dit plaatje te voldoen. We gaan aan de slag met ruitervoorkeuren, scheefheden en gaan kijken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van bepaalde voorkeuren. Het perfecte plaatje bestaat niet altijd, maar je kunt binnen de beperkingen wel werken naar het hoogsthaalbare.
Hands-on zadelpassen
Een goed passend zadel is een work-in-progress. Hoe zorg je dat het goed blijft? Wat nu als het even nét niet meer lekker werkt? Welke opties zijn er? Wat als een zadel schuift? Hoe ga je veilig een boom persen? Wanneer zet je pads in, of systemen zoals TreeClix? We gaan uitgebreid aan de slag met diverse uitdagende casussen, waarbij juist de inbreng van de medestudenten ontzettend belangrijk is. Iedereen heeft zijn eigen expertises, ervaringen en benaderingen. We gaan dus ook vooral samen sparren, puzzelen en testen in een veilige omgeving. Niemand als individu alles, maar als we de krachten kunnen bundelen en van elkaar leren dan ga je met een goedgevulde rugzak vol kennis en ervaring naar huis.
Jouw bedrijf naar een hoger plan
In de module ondernemerschap gaan we kritisch kijken naar jouw bedrijf. Welke kansen laat je liggen? Waar kun je verbeteren en optimaliseren? Hoe ga je om met het verwachtingsmanagement van je klant? Dit en meer nemen we mee in de module ondernemerschap.