x

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste de gelegenheid om je in te schrijven voor de nieuwe jaargang van onze opleiding tot zadelpasser, vóór we de inschrijvingen definitief openen. Let op: De opleidingsplekken zijn beperkt en de vraag is elk jaar groot! Door de groep klein te houden (maximaal 15 studenten), waarborgen we de kwaliteit. Zorg dus dat je niet achter het net vist en jij jezelf verzekert van jouw studieplek voor de opleiding tot zadelpasser!

Gevoed vanuit een passie voor paardenwelzijn, een honger naar kennis en de drang naar vernieuwing en verbetering is Equine Saddlefitting Specialists ontstaan. Samen met een team van ervaren en gemotiveerde hippische specialisten hebben we het vak zadelpasser opnieuw kritisch onder de loep genomen. Wat heeft een goede zadelpasser anno nu nodig om het verschil te maken, nu en in de toekomst? Wat vertellen onze huidige protocollen, wat zeggen de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken, hoe kunnen we deze implementeren en waar laten we nog kansen liggen? Het antwoord op deze vragen vormt de rode draad in de opleidingen van Equine Saddlefitting Specialists.

Stilstand is achteruitgang, en daarom is het onze missie om onszelf, onze studenten, maar ook onze reeds afgestudeerde professionals steeds te blijven verbeteren. Dit doen we enerzijds door kritisch op onszelf te blijven, ons steeds te blijven ontwikkelen en de nieuwste onderzoeken te blijven omarmen. Anderzijds doen we dit door regelmatig te blijven bij- en nascholen om zo de kwaliteit van onze afgestudeerde professionals te kunnen blijven waarborgen. Ook ná afronding van de opleiding.

Equine Saddlefitting Specialists is tot stand gekomen vanuit het geloof, het vertrouwen en de missie dat het beter kan én moet. Het vak zadelpasser is op dit moment nog steeds een vrij beroep. Dit betekent helaas dat iedereen dit vak mag uitoefenen, met of zonder kennis van zaken of relevante opleiding.

De opleiding tot zadelpasser bij Equine Saddlefitting Specialists is uniek in zijn compleetheid, diepgang, kennis uit de praktijk en de begeleiding in het ondernemerschap. Studenten vergaren kennis over anatomie en biomechanica van zowel paard als ruiter, maar ook uitgebreide kennis over het zadelpassen en het zadel an sich. Daarnaast krijgen ze ook alle handvatten die ze nodig hebben om dit werk daadwerkelijk in de praktijk uit te voeren. De fouten die ik heb gemaakt toen ik mijn bedrijf Het Zadelkompas startte, hoeven zij niet nog een keer te maken.

Ons team van docenten bereid studenten voor op het ondernemerschap, het omgaan met klanten, het opstellen van een goed bedrijfsplan, positionering binnen de markt en het voeren van slecht-nieuws gesprekken. Wij leren ze op niveau te sparren met o.a. veterinairen en fysiotherapeuten, omdat een goede samenwerking met andere professionals het resultaat van het werk als zadelspecialist kan maken of breken. We leren ze een compleet advies te geven aan de klant en een goede uitleg te geven over het verdere verloop van de begeleiding. Omdat een goed passend zadel een “work in progress” is. Kortom, we leren ze álles wat ze nodig hebben om een succesvolle zadelpasser en ondernemer te worden.

Omdat we weten hoe moeilijk het kan zijn als je onvoldoende voorbereid het werkveld in gestuurd wordt. Omdat we weten hoe het is als ruiter en eigenaar om je niet gehoord te voelen door je zadelpasser, en hoe het is om tegen zadelproblemen aan te lopen. Hoe frustrerend het is om te weten dat je paard een probleem heeft, maar jij er de vinger niet op kan leggen. En omdat we weten hoe frustrerend het is als je ziet dat je klant een probleem heeft waar je simpelweg niet uitkomt, omdat je de handvaten niet hebt gekregen. We stonden aan beide zijdes en onze conclusie is simpel: Het kan en moet beter.

Anne van Boxtel – van Vugt

Qualified Saddlefitter – Society of Master Saddlers

Master Saddle Fitting Consultant & Opleidingscoördinator Equine Saddlefitting Specialists

 • Verbetering van paardenwelzijn
 • Professionalisering van het vak zadelpassen
 • Verbetering en bevordering van samenwerking tussen hippische specialisten
 • Vergroten van bewustwording rondom het belang van een goed passend zadel
 • Vergroten van kennis omtrent zadels en pasvorm bij paardeneigenaren, ruiters en professionals
 • Opleiden van betere zadelpassers die zich met recht specialist mogen noemen
 • Implementeren van de nieuwste wetenschappelijke inzichten omtrent zadelpassen
 • Verbetering van het imago van zadelpassers
 • Zadelpassers opleiden met een bredere kennis en blik op paarden- en ruiterwelzijn
4
5

  Ga jij van je passie je beroep maken?
  Er zijn nog enkele studieplekken vrij!
  Ben jij die persoon die paardenwelzijn op één zet en van zijn passie zijn beroep wil maken? De inschrijvingen voor de opleiding tot Equine Saddlefitting Specialist jaargang ’24-’25 zijn geopend en de eerste studieplekken zijn al geclaimd. Om de kwaliteit te waarborgen bieden we jaarlijks slechts 15 studieplekken aan. Ben jij benieuwd of de opleiding iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we sturen je – geheel vrijblijvend – meer informatie toe.

   Ga jij van je passie je beroep maken?
   Er zijn nog enkele studieplekken vrij!
   Ben jij die persoon die paardenwelzijn op één zet en van zijn passie zijn beroep wil maken? De inschrijvingen voor de opleiding tot Equine Saddlefitting Specialist jaargang ’24-’25 zijn geopend en de eerste studieplekken zijn al geclaimd. Om de kwaliteit te waarborgen bieden we jaarlijks slechts 15 studieplekken aan. Ben jij benieuwd of de opleiding iets voor jou is? Laat je gegevens achter en we sturen je – geheel vrijblijvend – meer informatie toe.